HD HYUNDAI Novi kompaktni rovokopač nadmašuje STANDARD

HD Hyundai je predstavio dodatnih osam mini rovokopača, radne mase od 1,7 do 5,5 tona. Nagrađivani strojevi serije A postavljaju nove razine performansi i produktivnosti, donoseći smanjene emisije, povećane hidrauličke sposobnosti i poboljšanu udobnost rukovatelja.

Značajke uključuju:
•    Dizelski motori niske emisije s normom EU Stage V
•    Sustavi hidraulike prilagodljive opterećenju na težim modelima
•    Proporcionalne upravljačke palice, s cijevima za brzu spojku i sigurnosnim ventilima na cilindrima grane, kraka i odrivnog noža
•    Udobne kabine rukovatelja, koje se mogu naginjati na modelima iznad 3,5 tona radi lakšeg održavanja

Puni sastav
Novi kompaktni rovokopači pridružuju se postojećim HD Hyundai mini i midi gusjeničarima, kako bi formirali raspon od 12 modela, od HX10A micro od 1,0 tone, do 9-tonskog segmenta HX85A. Pet mini rovokopača: HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A i HX48A Z, bit će lansirani na tržište u veljači, s modelima od 2,5 tona, 3,0 tone i 5,0 tona koji će upotpuniti izabranu vrstu u drugom kvartalu 2024.


Iako svi modeli imaju kompaktne dimenzije, oni sa sufiksom 'z' mogu se pohvaliti dizajnom istinskog okretanja unutar širine gusjenica, što omogućava strojevima da rade pored zidova i drugih prepreka bez opasnosti od udarca u karoseriju. Strojevi s okretanjem unutar širine gusjenica mogu se pop potrebi opremiti dodatnim protuutegom, za povećanje stabilnosti tijekom operacija podizanja teških tereta. Podvozja promjenjive širine na manjim modelima također pružaju maksimalnu stabilnost za teške zadatke kopanja i dizanja.


Sigurnosni ventili su standardni na svim hidrauličnim cilindrima grane, kraka i odrivnog noža, čime se jamči maksimalno siguran rad pri dizanju. Cilindri grane, kraka i lopate također dolaze sa štitnicima za zaštitu hidrauličkih cilindra. Svi strojevi mogu se isporučiti s opcijskim cjevovodom za brzu spojnicu. Funkcija 'plivanja' sada je također uključena u hidrauliku odrivnog noža, dok je opcijski kutni nož dostupan na HX35A Z i novijim modelima.


Dizajn HD Hyundai mini rovokopača prepoznat je po svojoj inovativnosti i po upečatljivoj temi stražnjeg osvjetljenja Tiger Eye, a veći modeli HX35A Z, HX40A i HX48A Z osvojili su prestižnu nagradu Red Dot Design Award. Strojevi su također pohvaljeni zbog svoje neškodljivosti za okoliš i jednostavnosti korištenja.


Za rukovatelje je dobrobit prostrana, udobna kabina. Poboljšani sustav klimatizacije dostupan je na većim strojevima, a razina buke smanjena je i unutra i izvana. Kabina ima Bluetooth vezu, a strojevi dolaze s vodootpornim 5” digitalnim zaslonom. Uz pružanje radnih podataka, ovaj se monitor može koristiti za programiranje postavki pomoćnog hidrauličkog protoka za niz priključaka s pogonom. Zaslon se također koristi za postavljanje zaštitnog koda protiv krađe.


Strojevi koriste hidrauličke upravljačke palice, slične onima koji se nalaze na većim rovokopačima serije A. Proporcionalne valjkaste sklopke mogu se isporučiti u glavama upravljačkih palica, za opcijsko upravljanje pomoćnim protokom. Svi modeli od HX40A sada su standardno opremljeni sustavom hidraulike prilagodljive opterećenju, koji pruža glatko, ali moćno i precizno upravljanje. Jedna pumpa promjenljivog obujma s mogućnostima dijeljenja protoka omogućava glatku kombiniranu upotrebu više hidrauličkih funkcija, čineći strojeve lakima za upravljanje za fino kopanje i ravnanje. Hidrauličke komponente su premještene, s glavnim upravljačkim ventilom koji je sada instaliran na desnoj strani stroja, radi lakšeg servisiranja.


Velika stražnja i bočna vrata odjeljka motora omogućuju lak pristup svim redovnim servisnim točkama, a teži modeli dolaze s nagibnom kabinom. Svi filtri i točke punjenja mogu se dosegnuti s razine tla, a tu je i donje spojno sučelje šasije za crijeva cilindra odrivnog noža, kako bi se olakšala zamjena.


Mini i midi rovokopači serije HX-A mogu se isporučiti s HD Hyundai Hi MATE sustavom daljinskog upravljanja. Ono koristi GPS satelitsku tehnologiju za pružanje telematskih podataka o radu u stvarnom vremenu vlasnicima strojeva i servisnim odjelima.


Nova mobilna aplikacija vlasnicima strojeva i upraviteljima strojnih parkova pruža daljinski sve informacije koje su im potrebne za ekonomičnije i učinkovitije upravljanje strojevima. Hi MATE sustav se također može koristiti za postavljanje upozorenja geografske ograde, koja će automatski obavijestiti kupce ako se strojevi neovlašteno premjeste iz unaprijed određene zone.


“Lansiranje mini rovokopača serije A tvrtke HD Hyundai dio je naše strategije za istaknutiju prisutnost u rastućem europskom kompaktnom segmentu", rekao je Peter Sebold, Product Manager za Hyundai mini rovokopače.
"Naši mini rovokopači nadmašuju standarde u cijelom sektoru i postavljaju nove razine performansi, udobnosti i opreme."

Kratke specifikacije
HX17A Z
Masa stroja spremnog za rad : 1850kg
Snaga motora (neto): 11,9 kW (16 KS)
Sila kidanja na lopati: 16 kN
Sila otkidanja na kraku: 9 kN
Maks. dubina kopanja: 2240/2440 mm

HX19A
Masa stroja spremnog za rad: 1885-2020 kg
Snaga motora (neto): 11,9 kW (16 KS)
Sila kidanja na lopati: 16 kN
Sila otkidanja na kraku: 9 kN
Maks. dubina kopanja: 2340/2540 mm

HX35A Z
Masa stroja spremnog za rad: 3880 kg
Snaga motora (neto): 17,8 kW (24,2 KS)
Sila kidanja na lopati: 32 kN
Sila otkidanja na kraku: 20 kN
Maks. dubina kopanja: 2980 mm

HX40A
Masa stroja spremnog za rad: 4390 kg
Snaga motora (neto): 28,1 kW (38,2 KS)
Sila kidanja na lopati: 44 kN
Sila otkidanja na kraku: 20 kN
Maks. dubina kopanja: 3420 mm

HX48A Z
Masa stroja spremnog za rad: 5030 kg
Snaga motora (neto): 28,1 kW (38,2 KS)
Sila kidanja na lopati: 37 kN
Sila otkidanja na kraku: 24 kN
Maks. dubina kopanja: 3500 mm