HYUNDAI DODAJE HW150A CR PONUDI BAGERA NA KOTAČIMA

Hyundai Construction Equipment nadograđuje uspjeh svoje rastuće A-serije bagera na kotačima, lansiranjem modela HW150A CR kompaktnog radijusa. Nakon lansiranja većeg HW170A CR, HW150A CR obećava da će postati vodeći model A-Serije bagera na kotačima, kao odgovor na sve veću potražnju za strojem na kotačima koji je više orijentiran na upotrebu i uslugu u segmentu od 15-17 tona.

Značajke uključuju:

• Snažni dizelski motor Cummins B4.5 usklađen s Stage V ne zahtijeva EGR
• Hidraulički sustav osjetljiv na opterećenje pruža kontrolu protoka neovisnu o opterećenju
• Izvrsna upravljivost u istovremenom radu s više funkcija
• Repozicionirana gornja struktura doprinosi kraćem radijusu zakretanja

• Povećani kapacitet dizanja i poboljšana stabilnost

Kompaktni bager

HW150A CR pridružuje se etabliranim HW140A, HW160A i HW170A CR kompaktnog radijusa u liniji Hyundai, pružajući specifikaciju i radnu težinu koja odgovara svakoj primjeni. Veći HW210A nalazi se u klasi iznad, iako pruža istu kombinaciju upravljivosti i produktivne snage.

Već popularan izbor među vodećim tvrtkama za iznajmljivanje i izvođačima, strojevi Hyundai serije A podigli su udobnost rukovatelja i kontrolu na novu razinu, isporučujući visoko produktivan bager, s atraktivnim ukupnim troškom vlasništva za kupce. HW150A CR koristi isti dizelski motor Cummins B4.5 kao HW140A, HW160A i HW170A CR, s izlaznom snagom od 129 kW (173 KS) pri 2200 o/min.

Ovaj 4,5-litreni motor koristi Wastegate turbopunjač i dokazani sustav naknadne obrade Flex Modul. Ovaj ispušni sustav s dva kućišta objedinjuje dizelski oksidacijski katalizator (DOC), dizelski filtar čestica (DPF) i selektivnu katalitičku redukciju (SCR) kako bi zadovoljio propise o emisijama EU Stage V. Nema potrebe za skupom recirkulacijom ispušnih plinova (EGR) i motor nema potrebe za ručnom regeneracijom DPF-a. Reverzibilni ventilator za hlađenje dostupan je za prašnjava radna okruženja.

Motor pokreće Bosch Rexoth hidraulički sustav s senzorom opterećenja i potpuno hidrostatskim pogonom na sva četiri kotača. Sustav za prepoznavanje opterećenja omogućuje kontrolu protoka neovisnu o opterećenju, što operateru olakšava rad s kranom, rukom, korpom i zakretanjem istovremeno. To poboljšava upravljivost i povećava produktivnost, a istovremeno smanjuje potrošnju goriva i emisije.

Stabilna konstrukcija

Kao i kod ostalih modela A-Serije, gornja struktura je repozicionirana na donjoj šasiji, pridonoseći smanjenom zakretanju repa, istovremeno povećavajući stabilnost tijekom vožnje i poboljšavajući mogućnosti podizanja i kopanja. Novi dizajn zakretnog ležaja nudi poboljšanu stabilnost i izdržljivost, dok novi, lakši štitnici za blato pokrivaju cijeli kotač, okrećući se s kotačem prilikom upravljanja. Sigurnosni ventili dostupni su na cilindrima za zaključavanje klina na prednjoj, upravljačkoj osovini.

Ekstremno mali radijus zakretanja omogućuje stroju pouzdan rad unutar ograničenih radnih mjesta, bez opasnosti od udarca. HW150A CR ima automatsku kočnicu za kopanje, koja blokira oscilaciju prednje osovine i radnu kočnicu, omogućujući operateru da počne s radom čim se stroj zaustavi. 

Kupci mogu odrediti donji raspored šasije stroja kako bi odgovarao njihovim specifičnim radnim zahtjevima. Donji priključci, uključujući dozer dasku i prednje i stražnje stope, potpuno su razmjenjivi. Stražnja dozer daska s paralelnim okvirom ima povećan domet, pružajući dodatnu stabilnost tijekom kopanja ili podizanja i povećava produktivnost u čišćenju gradilišta. Priprema za vučnu kuku nudi se kao opcija.

HW150A CR ima prerađen dizajn prednjeg priključka, s obrnutim hidrauličkim cilindrom ruke kako bi se osigurala veća zaštita klipa. Stroj se može isporučiti s izborom monokrana ili dvodijelnog krana, kako bi odgovarao kupcu. Cilindri krana i ruke standardno imaju sigurnosne ventile za povećanje sigurnosti na gradilištu. 

Dizajn kabine

Svi bageri serije A imaju koristi od najnovijeg Hyundai-jevog dizajna kabine, s poboljšanim stepenicama za lak pristup. Kabina ima povećano ostakljenje na vratima i krovnom otvoru za bolju vidljivost, a gornje i donje staklo vjetrobranskog stakla dolazi s većim, paralelnim brisačima za bolju pokrivenost.

Kabina ima Hyundai-jev zaslon osjetljiv na dodir od 8" za pristup svim funkcijama stroja i postavkama kontrola. Tu je i Jog Dial modul i funkcijski prekidači za navigaciju izbornicima unutar zaslona osjetljivog na dodir.

Veličina poklopca motora je smanjena kako bi se dodatno poboljšala vidljivost stražnjeg dijela stroja. Modeli serije A na kotačima imaju Hyundai-jev sustav naprednog nadzora okoline (AAVM), koji koristi kamere kako bi operateru pružio pogled od 360° na monitoru u kabini. Sustav uključuje inteligentnu detekciju pokretnih objekata (IMOD) koja upozorava operatera na prisutnost drugih radnika ili objekata u dometu od 5 metara od rada stroja.

Stup upravljača je poboljšan, s trosmjernim podešavanjem što omogućuje udobno rukovanje operateru bilo koje visine. Proporcionalne joystick komande su standardne, a upravljanje joystickom s kontrolom smjera također se može specificirati kao opcija. Sve radne funkcije su na dohvat ruke operatera, s prekidačima zaključavanja osovine i kontrolom smjera integriranim u glavu poluge. Kontrola brzine i opcijska funkcija kontrole vožnje dostupni su za uglađeniju vožnju, uz manje napora operatera.

Bager se može pohvaliti prerađenim rasporedom papučica i poboljšanom podnom prostirkom kako bi se operateru olakšalo čišćenje poda kabine. Naprijed, neutralno i unatrag sada se može pristupiti preko prekidača na servo ručici, umjesto preko dodatne papučice, dodatno poboljšavajući prostor na podu kabine.Hidraulički protok i tlak pomoćnog priključka mogu se pohraniti u memoriju kojoj se može pristupiti putem zaslona stroja. To operateru omogućuje brzo prebacivanje između priključaka, smanjujući neproduktivno vrijeme zastoja. Kontrole priključka sada imaju blokadu za kontinuirani rad, pri korištenju čekića ili kliješta, dodatno poboljšavajući pogodnost za operatera.

“Potpuno novi HW150A CR rođen je iz zahtjeva urbanih gradilišta. Njegov stražnji kratki radijus omogućuje vrhunsku manevarsku sposobnost, kao i udobnost i sigurnost operatera,” rekao je Peter Sebold, voditelj proizvoda u Hyundai Construction Equipment Europe.

“Odlučili smo se za korištenje komponenti i sustava renomiranih dobavljača, što se već isplati u pogledu performansi i trajnosti. Snažan motor, u kombinaciji s hidraulikom osjetljivom na opterećenje, daje stroju glatku upravljivost, uz visoke performanse, kao i poboljšanu svestranost. Bager na kotačima baš onakav kakav želite. Bez dodataka, jednostavan za rukovanje i potpuno robustan.”

Specifikacije

·         Model                                                                                                 HW150A CR

·         Motor                                                                                                 Cummins B4.5

·         Max Snaga                                                                                        129kW (173hp)

·         Radna težina (mono/2pc)                                                              16,870/17,170kg

·         Maks. dubina kopanja                                                                    5,130mm

·         Maks. Doseg                                                                                     8,370mm

·         Radijus okretanja stražnjeg kraja                                                 1,800mm

·         Sila kidanja žlice (ISO)                                                                    102.9kN

·         Sila podizanja ruke (ISO)                                                                66.4kN

      Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.