HYUNDAI DODAJE ZGLOBNE DAMPERE U SVOJ RASTUĆI RASPON STROJEVA

PREDSTAVLJAMO NOVI ASORTIMAN U HYUNDAI PONUDI

Hyundai Construction Equipment je predstavio dva modela zglobnih dampera u svoju brzo rastuću liniju teške građevinske opreme i opreme za zemljane radove. HA30A i HA45A imaju deklariranu nosivost od 28 tona odnosno 41 tonu, pružajući idealan prikladan teretni kamion za Hyundai-jeve veće bagere gusjeničare i utovarivače.

Značajke uključuju:

  • Jednaka raspodjela težine s kosim stražnjim okvirom šasije osigurava stabilnost – raspodjelom više opterećenja na središte stroja, što rezultira niskim središtem gravitacije
  • Tandem stražnja osovina za najvišu razinu kontakta s tlom i najbolju vuču u klasi
  • Inovativni koncept prijenosa rezultira kraćim prednjim okvirom šasije
  • Artikulacijski zglob za okretanje vijenca postavljen blizu prednje osovine dovodi do jednake raspodjele opterećenja sprijeda na stražnju i preko prednje osovine tijekom upravljanja
  • Prostrana kabina operatera, s lakim pristupom s prednje strane stroja

 

Zglobni damper
Hyundai Construction Equipment ulazi na tržište zglobnih dampera s dva modela, koji koriste provjereni, inovativni dizajn i tehnologiju za pružanje visoke produktivnosti i vrhunske mobilnosti na gradilištu. Usmjereni na popularne kategorije od 30 i 45 tona, HA30A i HA45A izgrađeni su oko stalnog koncepta pogona na šest kotača, s prednjim i stražnjim diferencijalima s ograničenim proklizavanjem i uzdužnim diferencijalom koji se može ručno zaključati, za maksimalnu vožnju i vuču na teškom terenu.

Damperi imaju kompaktan dizajn šasije, koji olakšava manevriranje, s kosim stražnjim okvirom i prednjim diferencijalom integriranim u ZF mjenjač, što omogućuje kraći prednji dio okvira. To rezultira najmanjim radijusom okretanja u sektoru i izvanrednom stabilnošću. Samonivelirajući hidro-plinski ovjes na prednjoj osovini dodatno podržava udobnu vožnju, pružajući maksimalnu upravljivost u teškim uvjetima na tlu.

Vijenac za okretanje postavljen je ispred točke zgloba šasije, što rezultira jednakom raspodjelom težine na prednje kotače u svim situacijama vožnje, za povećanu stabilnost i vuču. Podjednaka raspodjela težine omogućuje operateru korištenje diferencijala s ograničenim proklizavanjem sa samo 45° vrijednosti blokade, održavajući pogon na oba prednja kotača čak i kada upravlja.

Dvije stražnje osovine imaju tandemski pogon s okretnim postoljem, s jednim središnjim diferencijalom i dvostrukim unutarnjim zupčanicima na svakoj strani kamiona. Ovi tandem redukcijski mjenjači rotiraju se ukupno za gotovo 40°, omogućujući maksimalno osciliranje stražnjih osovina za održavanje kontakta s tlom na neravnom terenu. Jedan središnji diferencijal povećava razmak od tla ispod dampera.
HA30A i HA45A opremljeni su potpunim hidrauličkim retarderom, u kombinaciji s elektroničkom motornom kočnicom kao standardom. To podržava mokre disk kočnice hlađene uljem kako bi se postigao produženi vijek trajanja do 15.000 sati. Hidraulički aktivirana mehanička parkirna kočnica drži stroj u mjestu. Kamioni se isporučuju s mjeračem nagiba, sa zaštitom od prevrtanja i funkcijom Body Over Center of Gravity, kako bi pomogli vozačima pri prevrtanju i radu na neravnom terenu.

Kosi stražnji dio šasije ravnomjerno raspoređuje opterećenje između prednje i stražnje osovine. HA30A ima 16,8 m³ kapacitet karoserije, koja se penje na 17,8 m³ s ugrađenim stražnjim stranicama. Veći HA45A nudi nagomilani kapacitet od 24,4 m³, koji se penje na 26,0 m³ sa stražnjim stranicama. Obje karoserije mogu se opcionalno grijati ispušnim plinovima motora, kako bi se spriječilo smrzavanje i lijepljenje materijala pri radu na nižim temperaturama. Ploče za unutarnje habanje dostupne su kao opcija za korištenje u tvrdim stijenama.

Provjereni pogonski sklop

Hyundai je koristio snažne Scania dizel motore usklađene s EU Stage V za pogon oba kamiona. HA30A koristi pet-cilindarski, 9,3-litreni, DC9 dizel s turbopunjačem, koji razvija 375 KS (276 kW) i 1.876 Nm okretnog momenta. Veći HA45A koristi šestocilindrični, 12,7-litreni DC13 dizelski motor, koji proizvodi maksimalnih 500 KS (368 kW) i 2.476 Nm okretnog momenta.

Oba motora voze kroz osmostupanjske ZF automatske mjenjače, s integriranim retarderima. Pretvarač zakretnog momenta ima blokadu u svim brzinama, smanjujući potrošnju goriva i povećavajući učinkovitost. Gorivu, zatim AdBlue tekućini dizel motora i standardnom sustavu za podmazivanje s automatskim podmazivanjem može se lako pristupiti s razine tla, radi poboljšane sigurnosti na gradilištu. Nadstrešnica motora se naginje prema naprijed radi pristupa filterima i točkama za punjenje, dok se kompletna struktura kabine također može nagnuti prema stražnjem dijelu kamiona, kako bi se omogućio pristup za popravak i održavanje.

Hyundai-jev telematski sustav nadzora Himate standardan je, sa satelitskom i GSM vezom, kako bi dosegao najnepristupačnije građevinske i rudarske lokacije diljem svijeta. Ovo dopušta korisnicima da daljinski prate produktivnost, potrošnju goriva, upozorenja sustava i status održavanja, smanjujući neplanirane zastoje i poboljšavajući iskorištenost voznog parka.

Udobnost i zaštita

Uz najprostraniju ROPS/FOPS kabinu na tržištu, Hyundai ADT ima ergonomski raspored komandi, do kojih se lako može doći s visokokvalitetnog sjedala operatera sa zračnim ovjesom. Specifikacija uključuje MP3 i Bluetooth kompatibilan radio, USB punjač, svestrane sigurnosne ograde i oslonac za noge. U unutrašnjosti kabine ima dosta prostora za pohranu, s prostorom za opcionalnu rashladnu/vruću kutiju i utičnice od 12 V za telefone operatera i drugu dodatnu opremu. Potpuna kontrola klime u kabini standardna je za oba modela, a kabina se može pohvaliti unutarnjom razinom zvuka od samo 72 dB(A), za maksimalnu udobnost tijekom cijelog radnog dana.

Kosi poklopac motora pruža izvrstan pogled na prednji dio kamiona, a bočni su klizni prozori s rukohvatima sa strane sjedala. Opsežna ploča monitora nudi integrirani mjerač nosivosti, kako bi se spriječilo preopterećenje i zabilježila produktivnost. Dijagnostičke funkcije su uključene u sustav nadzora i operater može daljinski provjeravati razine hidrauličkog ulja i ulja u mjenjaču iz kabine. Mjerač nagiba osigurava sigurnu vožnju kamiona unutar svojih granica, dok integrirana stražnja kamera i veliki retrovizori osiguravaju izvrsna sveobuhvatna vidljivost, pri vožnji unatrag ispod bagera ili u području prevrtanja.

Hyundai HA30A i HA45A zglobni damperi pružaju idealnog partnera za iskopavanje za širok raspon bagera gusjeničara i lopata za utovar na kotačima. Dizajnirani prvenstveno za velike projekte zemljanih radova i pomicanja blata, izgradnju autocesta i rudnike i kamenolome, Hyundai-jevi zglobni tegljači pružaju maksimalnu vožnju i vuču u najgorim uvjetima na gradilištu, održavajući produktivnost tijekom cijele godine za kupca.

Budućnost

Dva zglobna dampera prvi su vidljivi znak nove suradnje između Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) i Hyundai Doosan Infracore (HDI), nakon što je Hyundai Heavy Industries Group prošle godine kupio Doosana. HCEE i HDI sada djeluju kao odvojeni odjeli unutar Hyundai Genuinea, održavajući svoje neovisno upravljanje i strukturu mreže zastupnika.

Daljnja tehnološka integracija stvorit će prirodne sinergije između dviju tvrtki, u istraživanju i razvoju, dizajnu, inženjeringu, nabavi i proizvodnji, povećavajući profitabilnost Grupe. Dvije tvrtke razvijat će integrirane platforme za bagere i utovarivače na kotačima, dok će njihova pojedinačna prodajna moć biti ojačana marketingom komplementarne opreme.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.