SPREMNI ZA PROMJENU?

predstavljamo novU A-seriju hyundai rovokopača od 13, 14 i 15 tona sa Stage V motorima

Hyundai Construction Equipment lansira tri rovokopača gusjeničara A-serije usklađena s EU Stage V u popularnom segmentu od 13-15 tona, pružajući nove razine performansi, učinkovitosti i produktivnosti za tvrtke koje se bave najmom strojeva te izvođače. Pokretani najnovijim Cummins dizelskim motorima, HX130A LCR sa smanjenim radijusom zakretanja, konvencionalni HX140A L te HX145A LCR sa smanjenim radijusom zakretanja imaju poboljšanu hidrauličku kontrolu, za poboljšanu produktivnost i produženo vrijeme rada.

Značajke uključuju:
Dizelski motor Cummins EU Stage V F3.8 proizvodi 3% veću snagu i 12% više okretnog momenta u popularnom HX140A L modelu u odnosu na svog prethodnika
Smanjenje čestica (PM) od 60% bez potrebe za AdBlue u HX130A LCR, bez EGR-a za veće modele
Funkcija Eco Report pomaže operateru da postigne poboljšanu radnu učinkovitost i smanjenu potrošnju goriva
Novi način podizanja poboljšava finu hidrauličku kontrolu, kroz smanjenje broja okretaja motora, povećanja snage (power boost) i kontrolu protoka pumpe
Nadograđena inteligentna kontrola snage (IPC) optimizira protok i snagu hidraulične pumpe kako bi odgovarala radnim uvjetima stroja

Specifičnosti modela
Iako nude slične radne težine, HX130A LCR, HX140A L i HX145A LCR isporučuju vrlo različite radne karakteristike, kako bi zadovoljile niz zahtjeva kupaca. Smanjeni radijus zakretanja HX130A LCR, koji će se svidjeti kupcima koji daju strojeve u najam, pokreće verzija Cummins F3.8 motora od 55 kW (74 KS). Motor zadovoljava standard EU Stage V bez potrebe za ispušnom tekućinom kao što je AdBlue.
Kada se koristi motorno ulje CK-4 E/G, ovaj motor nudi servisne intervale do 1000 sati, dvostruko duže od prethodnog stroja. To smanjuje operativne troškove za kupca, povećavajući vrijeme rada na licu mjesta. HX130A L također ima koristi od Hyundaijeve ECD dijagnostike povezane s motorom, pružajući daljinsku dijagnostiku i osiguravajući da tehničari stignu do stroja s potrebnim dijelovima i alatima.

Konvencionalni protuuteg HX140A L koristi snažniju verziju Cummins motora od 100 kW (134 KS) za isporuku maksimalnih sila kopanja i veće produktivnosti. Posebno privlačan izvođačima i onima koji traže vrhunski stroj za kopanje i dizanje u klasi, rovokošač nudi 3% više snage i 12% više okretnog momenta od svog prethodnika.

Uz jednostavan pristup svim filterima i točkama punjenja s tla, HX140A L također ima servisne intervale od 1000 sati kada se koriste CK-4 motorna ulja. Dijagnostika povezana s motorom i Hyundaijev Hi MATE sustav daljinskog upravljanja, pružaju upravitelju voznog parka najvišu razinu usluge i podrške za proizvode.

Treći model koji ima koristi od ugradnje Stage V je HX145A LCR. Poput HX130A LCR, ovaj model smanjenog  radijusa zakretanja stražnjeg dijela posebno prikladan za aplikacije gdje je prostor za manevriranje na prvom mjestu, kao što su komunalne usluge, radovi na cestama i izgradnja kuća. S istom snagom od 100 kW (134 KS) kao i HX140A L, motor daje povećanje snage od 8% u odnosu na svog prethodnika, dok isporučuje 4% uštede goriva i 60% smanjenje emisije PM. HX145A LCR donosi do 6% poboljšanja goriva pri niveliranju i 3% smanjenja potrošnje tijekom utovara kamiona, u usporedbi s modelom serije HX koji radi u P načinu rada.

Kao i kod konvencionalnih modela, rovokopač kompaktnog radijusa nudi servisne intervale do 1000 sati, kada radi s CK-4 E/G uljima. Stroj također ima Hyundaijev HCE-DT Air, koji omogućuje bežično povezivanje s rovokopačom s pametnog telefona ili prijenosnog računala na licu mjesta. To potiče brzu dijagnozu i smanjuje skupe zastoje.


Hidrauličke postavke
Strojevi HX “A-serije” imaju nadograđeni IPC sustav, podešavanje brzine protoka pumpe i snage kako bi zadovoljili zahtjeve operatera. Dizajn glavnog regulacijskog ventila i raspored hidrauličkih cijevi također je optimiziran, kako bi se smanjio gubitak energije u cijelom sustavu.

Novi način podizanja poboljšava finu kontrolu i sposobnost podizanja, smanjujući broj okretaja motora, aktivirajući povećanje snage i nudi poboljšanu kontrolu protoka pumpe. Strojevi se također nude s opcijskim Fine Swing Control, koji izglađuje kretanje krana na početku i zaustavljanju pokreta zamaha.

Operater također može postaviti brzinu podizanja krana u usporedbi sa brzinom zamaha, aktiviranjem i deaktiviranjem funkcije prioriteta krana. Brzina ruke se također može fino podesiti aktiviranjem i deaktiviranjem funkcije regeneracije ruke. Sada je moguće spremiti postavke stroja kroz način rada Key On Init, za primjenu postavki pri pokretanju motora.

Udobna kontrola
Robusna struktura kabine serije HX A izgrađena je za ROPS i opcijsku FOG sigurnosnu razina. Prostor u kabini u tri stroja povećan je za 13% i imaju poboljšani dizajn ručke na vratima kabine, što olakšava pristup vozačevom sjedalu i poboljšava preglednost sa strane stroja iz kabine.

Rovokopači imaju modernu unutrašnjost kabine s 8-inčnim kapacitivnim zaslonom osjetljivim na dodir za sve glavne informacije, koji se također može kontrolirati putem modula za kretanje/dialog u automobilskom stilu. Ovo također kontrolira papučicu gasa i daljinski klima uređaj. Centralizirani prekidači ispod zaslona omogućuju jednostavnu kontrolu svih funkcija, a rovokopači se mogu specificirati s opcijskim proporcionalnim pomoćnim kontrolama u glavama servo poluga. Jedna papučica ravnog hoda također se nudi kao opcija.

Sigurnost ostaje prioritet za Hyundai, a rovokopači HX “A serije” imaju koristi od novog elektroničkog parkirnog sustava za zamaha za kontrolu funkcije kočnice. Auto Safety Lock sprječava nenamjeran rad stroja, a rovokopači se mogu specificirati s kamerama za zrcalo i Hyundaijevim AAVM (Advanced Around View Monitoring) sustavom kamera. To uključuje IMOD (inteligentno otkrivanje pokretnih objekata) koji obavještava operatera ako se otkriju ljudi ili objekti unutar dometa rada.

Pametna tehnologija
Hyundaijevi bageri HX A serije imaju koristi od niza najsuvremenijih tehnologija digitalnog povezivanja. To uključuje dokazani standardni Hi MATE sustav daljinskog upravljanja, koji pruža najvišu razinu povezivanja usluge i daljinske dijagnostičke sposobnosti. Aplikacija Mobile Fleet je ažurirana kako bi vlasnicima voznih parkova omogućila jednostavan pristup operativnim podacima strojeva, uključujući ekonomično korištenje, korištenje i prepoznavanje kodova grešaka.

Opcijska dijagnostika za povezivanje motora (ECD), koja je integrirani resurs između Cumminsa i Hyundaija, omogućuje tehničarima i zastupnicima da podrže klijente s dijagnostičkim izvješćima i podacima o performansama motora. HCE-DT Air također omogućuje korisniku bežično povezivanje putem pametnog telefona ili prijenosnog računala na licu mjesta.