TEREX TRUCKS je postao ROKBAK

Poslije 7 godina u vlasništvu Volvo-a, Terex Trucks je promjenio ime.

OSLONAC, NA KOJI SE MOŽETE OSLONITI

U Rokbak-u postoji jedna stvar koju cijenimo više od bilo čega drugog, a to je "Pouzdanost". Na tome smo izgradili cijeli svoj biznis. Naši zglobni damperi imaju povjerenje za izvođenje u najtežim uvjetima širom svijeta, od brutalne vrućine do oštre hladnoće. I naš globalni tim vjeruje se da će učiniti isto - izgraditi najbolje dampere i pružiti vam čvrstu potporu, gdje god se nalazili, što god vam bilo potrebno.

Tijekom više od 80 godina stvaranja, današnji robusni, pouzdani damperi Rokbak sežu sve od 1934. godine-i prvog terenskog kamiona na svijetu. Ovaj pionirski stroj bio je snažno vučno vozilo - koje je iskovalo put za revolucionarne tegljače koji su slijedili.

Prešli smo dug put…

1934. Euclid je napravio prvi na svijetu terenski kiper - Model 1Z.
1950. Euclid Velika Britanija je osnovan u Motherwellu u Škotskoj kako bi započeo razvoj i proizvodnju terenskih kamiona.
1953. General Motors kupuje tvrtku Euclid Road Machinery Company.
1968. Odjel za zemljane radove preimenovan je u Terex - od latinskog 'Terra' (zemlja) & 'rex' (kralj). Lansirani su kamioni serije 33.
1982. Dizajniran, testiran i proizveden u Motherwellu, lansiran je prvi zglobni damper Terex 3204.
1987. Terex postaje neovisan od General Motorsa.
1992. Terex kupuje tvrtka North West Engineering i osniva se Terex Corporation.
1998. Lansirani su TA i TR modeli i Terexovi damperi mijenjaju boju iz zelene u bijelu.
2014. Volvo grupa kupuje liniju proizvoda za terenske dampere od korporacije Terex. Formiran je Terex Trucks, odjel Volvo građevinske opreme.
2015. Terex Trucks lansira zglobne kamione generacije 10 u dvije veličine - TA300 i TA400 s naprednom telematikom. Ovo su prvi proizvodi razvijeni u vlasništvu Volva.
2021. Nakon šest godina razvoja i više od 35 milijuna funti ulaganja iz Volvo grupe - oplemenili smo, poboljšali i ponovo pokrenuli kao Rokbak - dom zglobnog dampera čvrstog kao stijena.


www.rokbak.com